-
MOUSH-przysmaki dla kota na sierść i skórę/70g
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 10 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 3770012332167 |
PRZYSMAKI DLA KOTÓW MOUSH– NA SIERŚĆ I SKÓRĘ
Z dodatkiem drożdży piwnych.
Intensyfikują porost sierści.
Bogate w witaminy z grupy B
Wpływają na remineralizację
Skład:
Pszenica*2, jęczmień*2, kukurydza*2, otręby pszenne*2, mączka z larw owadów min. 11%4, makuchy lniane*2,
białka z żółtego grochu4, tłuszcz drobiowy, drożdże piwne2 min. 4%, hydrolizat białek zwierzęcych (drobiowych)3
*składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego
2: Pochodzenie Francja. 3: Pochodzenie Włochy. 4: Pochodzenie Beneluks
Składniki analityczne:
Białko surowe 22%
Tłuszcze surowe 10%
Włókno surowe 3,5%
Popiół surowy 3,5%
Opakowanie:
70 g w opakowaniu biodegradowalnym
Przysmaki MOUSH TO BARDZO EKOLOGICZNE PRZYSMAKI!
Owady gwarantowanego pochodzenia i gwarantowanej jakości
Receptura opracowana przez lekarzy weterynarii
Produkowane we Francji
Składniki ekologiczne i pochodzące z Europy
Opakowania biodegradowalne
Chronią środowisko od zakupu surowców po opakowanie.
Przysmaki MOUSH TO BARDZO ZDROWE PRZYSMAKI!
Larwy muchy Hermetia Illucens dostarczają:
• Najwyższej jakości białka bogate w aminokwasy egzogenne dla
prawidłowego wzrostu i rozwoju,
• Kwasy omega 3 i 6 we właściwych proporcjach,
• Taurynę ważną dla kotów,
• Cenne kwasy tłuszczowe,
• Peptydy antybakteryjne
Przysmaki MOUSH TO BARDZO SMACZNE PRZYSMAKI!
● Owady w diecie podnoszą jej walory smakowe i zapachowe!
● Świetnie się sprawdzają w przysmakach funkcjonalnych i treningowych.
● W przysmakach MOUSH nie ma sztucznych polepszaczy ani atraktantów.
● Ograniczona ilość alergenów – bez mleka, jaj, siarczynów, itd.
Białka owadów są termostabilne, w toku obróbki cieplnej nie tracą nic ze swoich właściwości!
WPŁYW OWADÓW NA ŚRODOWISKO
Owady wykorzystane do produkcji przysmaków MOUSH hodowane są w certyfikowanych fermach, żywione zrównoważoną mieszanką warzywno-owocową pochodzącą z lokalnego rynku, co pomaga w zagospodarowaniu pozostałości z miejscowej produkcji rolnej.
-100 razy mniej CO2niż potrzeba do uzyskania 1 kg wołowiny
-200 razy mniej wody niż potrzeba do wyprodukowania 1 kg kurczaka
-0 antybiotyków w hodowli, przeciwnie do większości hodowli łososia